Wat nog?

the neverending park, mechelen, winteractiviteit, mechelen houdt je warm, hof van busleyden, museum

The Neverending Park

datum: vr 06.12 - zo 15.03 locatie: Museum Hof van Busleyden prijs: € 12 | UiTPAS kansentarief: € 3

Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om samen de toekomstige stad vorm te geven. Over de voorstellen is met de Mechelaars onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen. De stad Mechelen beloofde het project 20.000 m² grond om in 2021 een selectie van deze ideeën te realiseren. 
 

Benjamin Verdonck verbeeldt een tachtigtal voorstellen in maquettes die je kan komen bekijken van 6 december 2019 tot 15 maart 2020 in de tijdelijke expo The Neverending Park. Het is een bijzonder park, een kunstmatige biotoop onder de grond van het Museum Hof van Busleyden, ontworpen door Decoratelier i.s.m. Barry Ahmad Talib. Een steeds veranderend universum voor de zoektocht naar ‘de grond der dingen’. Hoewel je rondwandelt in een kunstige scenografie kan je er zoals in elk park rondstruinen of hangen, flaneren, ontmoeten, kijken, leren en spelen.

Om het park te kunnen betreden, ga je eerst langs een colosseum. Daar toont auteur Joeri De Bruyn verhalen over de geschiedenis van de grond. Hoe we omgaan met grond als bezit, als eindige bron en als houvast voor een ideologisch verhaal. Naast de verhalen en de maquettes, is er in dit park ook plaats voor ontmoeting, met verschillende vaste bewoners. Willy Thomas, artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS neemt er zijn intrek en nodigt andere kunstenaars uit om tijdelijk met hem in dit park te verblijven. Ze wandelen met jou door de heuvels of nodigen je aan tafel uit voor ‘koffie met gesprek’, over de noden van een stad vandaag. Er is ook altijd een plekje voor de tal van binnen- en buitenlandse gasten die we op speciale momenten ontvangen. Samen zoeken we naar een antwoord op de vraag ‘Wat is de grond der dingen?’.
 

Alle informatie over Neverending Park 

De LindePoort, mechelen, winteractiviteit, kerstmarkt, non-profitkerstmarkt

Kerstmarkt De LindePoort

datum: za 14.12locatie: Binnenplein De LindePoort (ingang via Begijnenstraat 18)uur: 14 tot 22uu
Een organisatie van bewegingspunt Mechelen, i.s.m. verschillende verenigingen organiseren op zaterdag 14 december een gezellige kerstmarkt op het binnenplein van De LindePoort. Deze non-profitkerstmarkt presenteert je een heleboel standjes waarbij sociale organisaties, instellingen, verenigingen, mini-ondernemeningen en zelfs startups die zich graag willen voorstellen. 

Er is bovendien ook een charmant praatcafé waar je je lekker kan terugtrekken. Dus zeker een bezoekje meer dan waard. 
 

MEER INFO via jo.desmet@beweging.net

Ein Kind geboren zu Bethlehem

datum: zo 15.12locatie: Basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkuur: 15uprijs: vvk: € 22 | adk: € 25
In 1992 werd door Mozarteum-docent Wolfgang Brunner de Salzburger Hofmusik heropgericht. Daarmee is dit ensemble zowat de reïncarnatie van voornoemde prins-aartsbisschoppelijke Hofmusik.

In de Hanswijkbasiliek verplaatsen wij ons met hen naar de glansrijke tijd van de aartsbisschoppen van Salzburg en zijn er gast op een kerstconcert aan het prins-aartsbisschoppelijke hof.

Eeuwenlang oefenden de aartsbisschoppen van Salzburg naast de kerkelijke ook de wereldlijke macht uit in de Mozartstad. Belangrijke musici en componisten, met voorop W.A. Mozart en Michael Haydn, drukten als hofkapelmeester en als domorganist hun stempel op hun wijd en zijd vermaarde prins-aartsbisschoppelijke Hofmusik.

Met het vertrek van W.A. Mozart uit Salzburg en het overlijden van diens vriend en opvolger Michael Haydn als hof- en dom-organist werd in 1803, ook ten gevolge van de secularisatie, ook de zo roemrijke Hofmusik ontbonden. Zo kwam er een einde aan de representatieve en uitermate pronkvolle hofhouding die, vooral in de 17de en 18de eeuw, het glansrijke muziekleven in Salzburg bepaalde.

Het programma spant een boog tussen de laat-middeleeuwse muziektraditie in Salzburg; welke melodieën Mozart, Michael Haydn en hun tijdgenoten uit de Wiener Klassik”nog gekend hebben. We maken vooral ook kennis met de hoog-virtuoze hoofse barokke kerkelijke traditie aan het hof van de Salzburger prins-aartsbisschoppen, die de culturele voedingsbodem vormde, waardoor een genie als Mozart kon ontluiken.

Je zal ook kennismaken met vele werkjes die allen in dezelfde geest van Franz Grubers Stille Nacht zijn ontstaan. Zij die ze schreven zijn vandaag zo goed als vergeten, ware het niet dat hun composities door Wolfgang Brunner en zijn Salzburger Hofmusik weer 'opgegraven' werden, waardoor wij jou een uniek kerstconcert kunnen aanbieden.
 

Reserveer je tickets voor deze muziekvoorstelling 

pitzemburg for life, mechelen, bruul 129, barts weg, goede doel, de warmste week, studio brussel

Pitzemburg for Life

datum: do 19.12locatie: Bruul 129uur: Aanvang: 18u

Als lid van "met Unesco Geassocieerde Scholen” zet GO! Busleyden Atheneum - Campus Pitzemburg zich al jaren in om enkele "Sustainable Development Goals" te helpen realiseren.
Op donderdag 19 december 2019 vindt de tiende editie van Pitzemburg for Life. 

 

MUZIKAAL PROGRAMMA 


18u: TBA
19.15u: Coverband No Excuse 
20.45u: M-city Ramblers
22.15u: Alone In The Fridge 

Voor de toeschouwers voorzien wij frisdranken, pils, cava, gluhwein, soep en (pitzem)burgers, frietjes en nog veel meer aan democratische prijzen.
 

Waarom dit goed doel?

Al jaren is Barts Weg vzw ons goed doel. De mama van de in 2010 overleden Bart Verbeeck werkt op onze school. We helpen zo het onderzoek naar sarcoomkanker te helpen financieren.

 

Barts Weg

Barts Weg vzw is opgericht om de boodschap van Bart Verbeeck uit te dragen: "Geniet van het leven!".
Om deze boodschap uit te dragen organiseren we het hele jaar door evenementen die in het teken staan van genieten. Barts Weg vzw heeft als doelstelling fondsen te verwerven om het onderzoek naar kanker te bevorderen. De opbrengst van onze evenementen gaat integraal naar het kankeronderzoek van het Univeristair Ziekenhuis Leuven. Al onze opbrengsten zullen naar dit fonds gaan, dat gebruikt wordt voor het onderzoek naar sarcomen aan het UZ Leuven.

foundation mechelen, kerst in de kathedraal, sint-romboutskathedraal

Kerst in de Kathedraal

datum: vr 20.12locatie: Sint-Romboutskathedraaluur: Deuren: 19u | Aanvang: 20uprijs: € 45
Net zoals afgelopen jaren trachten we ook weer dit jaar te verrassen met een diversiteit aan artiesten; Patrick Riguelle, Dany Caen, Bart Buls, Jean Bosco Safari en Sasha & Davy zullen zeker weten te bekoren met hun muzikaal talent. Met special acts van het Sjarabangkoor, Harry Francis en Tara. Voor de muzikale ondersteuning kunnen we rekenen op het talent van Dree Peremans jr., Sam Vloemans, Gwen Cresens, Chris Peeters en Jasper & Jan Hautekiet. Het eigenzinnig kerstverhaal van Mark Uytterhoeven mag nu ook weer niet ontbreken. Presentatie is in de ervaren handen van Vanessa Vanhove en Thomas Vanderveken.
Eén ticket om nog meer te genieten

Dit jaar ben je met één ticket welkom op het kerstconcert en kan je gratis komen napraten (of dansen) in de gezellige Mirage Winterbar. De Mirage Winterbar is reeds jaren een begrip in Mechelen tijdens de eindejaarsperiode. De Mirage winterbar kan je vinden op het middenplein van het stadhuis. Een super unieke locatie. Kom gezellig napraten en genieten van een extra optreden van De Zingende Vaten. Aansluitend zorgt een DJ voor de juiste sfeer. Einde om 3 uur.

Of misschien ga je wel naar huis met één van de mooie prijzen die te winnen zijn met onze gratis aanwezigheidstombola. Je inkomkaart goed bijhouden is de boodschap, die kan wel wat waard zijn.
Dus één ticket = kerstconcert + toegang tot de Mirage Winterbar + Extra optreden + tombola!

Wil je graag toch nog wat meer? Dat kan. We hebben een VIP-arrangement ter beschikking.
 

Reserveer je tickets voor Kerst in de Kathedraal 

gouden carolus christmaswandeling, brouwerij het anker, opsinjoorke, wandelclub, kerstwandeling, winteractiviteit, mechelen

Gouden Carolus Christmas Wandeling

datum: za 21.12locatie: Start: Zaal De Loods, Douanepleinuur: 15 tot 21uprijs: € 1,50 | ledenkorting: € 0,40 (op vertoon van lidkaart erkende wandelclub)
Nog nooit deelgenomen aan de Gouden Carolus Christmaswandeling? Dan moet je dit toch zeker eens gedaan hebben. Deze sfeervolle kerst- en einderjaarstocht breng je doorheen de verlichte historische binnenstad. 
Zo wandel je langs de kerstmarkt op de Vismarkt en Haverwerf maar kom je ook terecht in de multiculturele kerstmarkt in het Klein-Begijnhof Bogaerd. Wandel verder doorheen de smalle straten van het Groot-Begijnhof en ontdek de levende kerststal op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. 

Let op: de levende kerststal is van 18 tot 21u te bewonderen op het binnenplein van Brouwerij Het Anker waar ook eet- en drankstandjes staan. 

Kinderen tot en met 12 jaar nemen gratis deel maar dienen wel ingeschreven te worden voor de verzekering. 
 

Neem deel aan deze unieke kerstwandeling 

levende kerststal, groot begijnhof, mechelen, brouwerij het anker, winteractiviteit, kerstactiviteit

Levende Kerststal

datum: za 21.12 - zo 22.12 locatie: Hoviusstraat (binnenplein Brouwerij Het Anker)uur: 21.12: 18-21u | 22.12: 16-19u
De buurtwerking van het Groot Begijnhof te Mechelen organiseert naar jaarlijkse gewoonte een 'levende kerststal': een massa figuranten, een ezel en schapen, een echt 'kerstekindeke' en dit in een sfeervolle kerststal op het gezellige binnenplein van brouwerij Het Anker.

Een hapje, een drankje en originele livemuziek, kom zeker proeven en genieten! En alles uit echte kommen, tassen, glazen, zonder afval. Zoals gewoonlijk doen we ook een inzameling voor een goed doel, ditmaal VZW Het Koraalhuis: koffie, confituur, choco, droge voeding, conserven, koekjes... worden in dank aanvaard.
 

Alle informatie over de Levende Kerststal 

casco phil, mechelen, nieuwjaarsconcert, winteractiviteit, mechelen houdt je warm

Nieuwjaarsconcert Casco Phil

datum: za 04.01locatie: Sint-Pieter-en-Paulkerk, Veemarkt 44uur: 20uprijs: € 25 | -30 jaar: € 12,50 | VIP: € 90

Samen met CASCO Phil wals je het nieuwe jaar in op de tonen van Mozart, Beethoven en de klassiekers van de familie Strauss. Een feestelijk programma om het nieuwe jaar schitterend in te zetten. 

Met het Pianoconcerto nr. 21 van Wolfgang Amadeus Mozart maakt de talentvolle Japanse pianist Gen Tomuro Pianist zijn debuut bij CASCO Phil. De partituur is een parel uit de pianoliteratuur en werd vertolkt door de groten der aarde. Het wereldberoemde tweede deel, Andante, draagt enerzijds de weemoed van het voorbije jaar in zich en kondigt anderzijds de onbevangenheid van het nieuwe jaar aan.

Maar liefst 250 jaar geleden, op 16 december 1770, zag Ludwig van Beethoven het daglicht in zijn geboorteplaats Bonn. CASCO Phil trapt dit Beethovenjaar dan ook af met de bekendste onder zijn symfonieën, de Vijfde oftewel de noodlotsymfonie.

Om het nieuwjaarsconcert af te sluiten blijven we nog even in Wenen. Enkele polka’s en walsen in de traditie van de Strauss-dynastie mogen natuurlijk niet ontbreken.
 

TICKETS reserveer je hier

Copyright Mechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen | Privacybeleid
Branding: Uncompressed   Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 11 december tot 03 januari 2021