Gepost op: 26/11/2019 - 16:18
1

3 eindejaarsconcerten die je zeker moet doen!

Het eindejaar barst van sfeervolle magie in hartje Mechelen. Wij hebben 3 indrukwekkende eindejaarsconcerten voor jou op het programma...
 

1. De 1000 Klassiekers van Radio 2

14 december - Sint-Romboutskathedraal
20-22u 

Muziekliefhebbers out there, Radio 2 heeft een prachtige avond voor jou in petto want zij zakken op 14 december af naar Mechelen met het 1000 Klassiekers Koor o.l.v. Hans Primusz. Zij geven het beste van zichzelf tijdens een 2u durend concert. Je zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van deze prachtige stemmen én de unieke setting. 

Gratis toegang voor iedereen maar je moet wel vooraf je tickets reserveren via radio2.be. Dit kan vanaf zaterdag 29 november. Late beslissers kunnen die dag zelf nog altijd hun kans wagen door naar de Korenmarkt te komen tijdens de live-uitzending tussen 13 en 16u. 
 

2. Ein Kind geboren zum Bethlehem

15 december - Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek
15-17u 

Het programma spant een boog tussen de laat-middeleeuwse muziektraditie in Salzburg. Je maakt ook vooral kennis met de hoog-virtuoze hoofse barokke kerkelijke traditie aan het hof van de Salzburger prins-aartsbisschoppen, die de culturele voedingsbodem vormde, waardoor een genie als Mozart kon ontluiken.

Kom en geniet van dit magische kerstconcert.
 

3. Nieuwjaarsconcert van Casco Phil

4 januari - Sint-Pieters-en-Pauluskerk
20-22u

Wals het nieuwe jaar in samen met Casco Phil, en dit op de tonen van Mozart, Beethoven en de klassiekers van de familie Strauss. 

Met het Pianoconcerto nr. 21 van Wolfgang Amadeus Mozart maakt de talentvolle Japanse pianist Gen Tomuro Pianist zijn debuut bij CASCO Phil. De partituur is een parel uit de pianoliteratuur en werd vertolkt door de groten der aarde. Het wereldberoemde tweede deel, Andante, draagt enerzijds de weemoed van het voorbije jaar in zich en kondigt anderzijds de onbevangenheid van het nieuwe jaar aan.

Reserveer je tickets voor dit adembenemende CASCO Phil concert

Om het nieuwjaarsconcert af te sluiten blijven we nog even in Wenen. Enkele polka’s en walsen in de traditie van de Strauss-dynastie mogen natuurlijk niet ontbreken.

 

Copyright Mechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen | Privacybeleid
Branding: Uncompressed   Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari