Museum of the Moon

Datum: 
vr 06.12 - vr 27.12
Uur: 
Elke dag: 8.30 tot 17.30u | Nocturneavonden tot 21u
Locatie: 
Sint-Romboutskathedraal
Prijs: 
gratis toegang
Een adembenemende eyecatcher die je drie weken lang kan bezoeken in de Sint-Romboutskathedraal, en dat speciaal voor al onze Maneblussers. Deze winter zakt het befaamde Museum of the Moon af naar hartje Mechelen. Na heel wat plaatsen ter wereld te hebben bezocht, houdt dit pareltje ein-de-lijk halt in de Mechelse kathedraal. 

Deze artistieke installatie van Luke Jerram is een samensmelting van maanbeelden, maanlicht en soundscapes door de bekroonde componist Dan Jones. Met een diameter van maar liefst 7 meter en gedetailleerde NASA-afbeeldingen van het maanoppervlak, is dit een bezoek meer dan waard. 

Wil je dit pronkstuk vanop een afstand bekijken of eronder gaan liggen, het kan allemaal.

LET OP: tijdens de erediensten op zondagen van 10.30 tot 12u is #MuseumoftheMoon niet toegankelijk voor publiek. Op zondag 15 december is er nog een extra eredienst en is de maan niet toegankelijk van 15 tot 16u.

We vragen aan iedereen om de omgeving van de kerk te respecteren en je bezoek in alle stilte te doen. EXTRA NOCTURNEMOMENTEN

Op 7, 13, 21 en 27 december blijft de Sint-Romboutskathedraal langer op zodat je 's avonds nog meer kan genieten van dit indrukwekkend kunstwerk met de bijbehorende soundscapes. 
 

VOORSTELLINGEN


MEISJE VAN DE MAAN

Verteller Gustave Min en luitist Jurgen De bruyn brengen een hedendaags fantasieverhaal tot leven, geïnspireerd door de Mechelse legende van de Maneblussers. Surfend op een vallende sterrenregen belandt Lunalia, het betoverende meisje van de maan, per ongeluk op de Sint-Romboutstoren. Gelukkig botst ze op de heldhaftige Raphaël, die haar de weg naar het heelal helpt terug te vinden. Onderweg ontmoeten ze duistere figuren zoals De Knudde en de Dame met de zwarte cape

NIEUWS: wegens groot succes worden extra tickets per voorstelling beschikbaar gesteld! 

Jurgen De bruyn, Zefiro Torna, luitist & theorbe. 
Gustave Min, verteller.
Sylvia Lam, dramaturgie, tekeningen. 


DATA EN UREN: 
06.12 - 20u
08.12 - 15 en 17u
15.12 - 18 en 20u
22.12 - 15 en 17u

PRIJZEN:
-6 jaar: gratis
6-12 jaar: € 3
+12 jaar: € 5

TICKETS vind je hier.


1000 KLASSIEKERS RADIO 2

Voor muziekliefhebbers is er zaterdagavond 14 december een goed alternatief want Radio 2 zakt af naar de Sint-Romboutskathedraal met het 1000 Klassiekers Koor o.l.v. Hans Primusz dat het beste van zichzelf geeft. Een winters concert met gratis toegang. 

Reserveer je plaats vanaf 29 november op www.radio2.be. 
Late beslissers kunnen nog een ticket bemachtigen tijdens de live-uitzending van Radio 2 op de Korenmarkt (13-16u), op de dag van het concert. 
 

KERST IN DE KATHEDRAAL

Een sfeervol kerstconcert, georganiseerd door Foundation Mechelen, mag ook niet ontbreken. Geniet net voor de feestdagen van een groots, gezellig concert met o.a. Patrick Riguelle en Jean Bosco Safari. Alle opbrengsten gaan integraal naar sociale projecten of goede doelen uit regio Mechelen. 

DATUM: 20.12
UREN: aanvang 19u 
PRIJS: € 45 (incl. kerstlounge in Mirage Winterbar. 
TICKETS vind je hier 
Copyright Mechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen | Privacybeleid
Branding: Uncompressed   Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 11 december tot 03 januari 2021