Mechelen in Vuur en Vlam

Datum: 
za 21.12
Uur: 
12 tot 23 uur
Locatie: 
Centrum Mechelen
Prijs: 
toegang = gratis
Dé hoogdag van Mechelen houdt je Warm is sinds enkele jaren zonder twijfel Mechelen in Vuur en Vlam. Ook dit jaar kan je tijdens het derde weekend, op zaterdag 21 december, afzakken naar het stadscentrum voor een gevuld dag- en avondprogramma met tal van vuuranimaties en -voorstellingen. Dit jaar speelt het merendeel van het programma zich af in én rond de Sint-Romboutstoren. Een parel die in 2020 in de kijker wordt gezet. Zo is er dit jaar een nieuwe samenwerking met de Compagnie Transe Express die al verschillende prijzen over de hele wereld won. Acht acrobaat-muzikanten bespelen een spectaculaire beiaardmobiel hoog in de lucht. Een spektakel, Maudits Sonnants, die je zeker moet gezien hebben. Daarnaast bezoek je de vurige landschappen rond de Sint-Romboutstoren en op het Dijlepad, gebracht door de befaamde Vuurmeesters.

Met een prachtige vuurshow van Peter Gusta op de Korenmarkt, een geraffineerd en acrobatisch vuurtheater op de IJzerenleen, indrukwekkende verhalen gebracht door Rudi Demets in de kathedraal onder Museum of the Moon, een poëtische lichtfigurenvoorstelling  De Vuurvogel, gebracht door Willem Verheyden en het Mechels Kamerorkest o.l.v. Tom Van den Eynde of een bezoek aan de kerstman in de Mirage Winterbar, zal je je in ieder geval geen minuut vervelen in de binnenstad. Verder zullen vurige animaties je wandeltocht of shoppingervaring in het centrum of aan de kerstmarkt nog gezelliger maken.
 

PROGRAMMA: 
 

SANTA MEETS THE KIDS

12-17u - binnenplein stadhuis 


Start je dag met de kinderen met een bezoek aan de Kerstman, dans en speel en laat je schminken. Animatie à volonté voor alle kleine Maneblussers. 

 

MOBIELE ACTS DOORLOPEND IN HET STADSCENTRUM:

15.30-18.30u - winkelstraten

Pyromancer
Eén van de beste vuurspuwers ter wereld met meer dan tien jaar ervaring zorgt voor héél veel warmte tijdens Mechelen in Vuur en Vlam. Hij brengt je in de winkelstraten een vuurshow met een mix van spectaculaire vlammen, zijn speelse karakter en goed gevoel voor humor. Hij zorgt ervoor dat jouw shoppingervaring nog gezelliger wordt!

Stoofact
Een interactieve en mobiele vuuract waarbij de unieke turbostaaf centraal staat. Twee dolle vuurspuwers proberen op allerlei manieren de stoof en het publiek warm te houden. Zo worden de grenzen van de toeschouwers op een charmante en warme manier verlegd. 

Wensenstof
Rumi zei ooit: als je iets wil, laat de wens los en laat het oplichten door het verlangen volledig vrij van het persoonlijke. Met een buggy'tje vol wensenstof komen ze je graag tijd brengen voor jouw wensen. En als het even mag laten we ze opflakkeren in het schijnsel van een vlam!
Start je dag met de kinderen met een bezoek aan de Kerstman, dans en speel en laat je schminken. Animatie à volonté voor alle kleine Maneblussers. 

 

PETER GUSTA:

Om 16 én 17u - Korenmarkt (telkens 20min.)

Een vurig verhaal over verliefdheid, dat is Fiammifero. In deze vuurshow brengen vuurspuwer Peter Gusta en Nila Hoop een zachte ode aan de magie van vuur. In een verhaal over liefde en verliefdheid, over zachtheid en passie weten Peter en Nila de kracht van vuur te combineren met de elegantie van dans. 

 

RUDI DEMETS MET MECHELSE VERHALEN:

Om 17 én 18u - Sint-Romboutskathedraal onder Museum of the Moon (telkens 20min.)

Net voor kerstmis met je het gezin of de vrienden afzakken naar Mechelen in Vuur en Vlam is een must. En één van Rudi Demets zijn slots meemaken, moet je zéker doen. De flamboyante verteller brengt met veel liefde en passie de meest spannende en écht gebeurde verhalen over Mechelen. Dit jaar op een nog uniekere locatie: onder de gigantische maan in de Sint-Romboutskathedraal! 

 

DE VUURMEESTERS:

18-22u - Wollemarkt en op de Dijle

De Vuurmeesters zijn weer van de partij en laten je weer genieten van een magisch parcours op de Dijle, de Wollemarkt en langs de Sint-Romboutstoren. Vurige landschappen die heel wat winterse gezelligheid oproepen.

 

BATEAU DE FEU:

18u - ter hoogte van de Grootbrug en Zoutwerf (20min.)

Op de Dijle duiken die avond mysterieuze figuren op met elk een eigen specialiteit in de vuurkunst. Ze combineren dit alles tot een spetterende vuurshow. In deze animatie wordt alles letterlijk in vuur en vlam gezet. Vuurjongleren, vuurspuwen, diverse vuureffecten met gepaste muziek zorgen voor een geweldige show. Laat je die avond betoveren door de kunsten van deze artiesten. 

 

GLANCE OF BAROQUE:

 19u - IJzerenleen, ter hoogte van het Schepenhuis (18min.)

Een geraffineerd en acrobatisch vuurtheater in Barok stijl. Een mimisch verhaal op de prachtige muziek van Vivaldi, waar een intiem en hilarisch karakterspel zich afwisselt met acrobatische en opzwepende vuur choreografieën. 

 

DE VUURVOGEL:

Om 16.30u en 19u - Cultuurcentrum

Zeven knappe prinsen proberen het hart te winnen van elk hun geliefde prinses. Maar tevergeefs, de gevreesde Kasei heeft de harten van de prinsessen al gestolen. Dan verschijnt prins Ivan. Diep in de nacht sluipt hij de boomgaard van Kasei binnen om een appel te stelen. Te midden van de donkere stammen merkt hij dat er iets niet pluis is: de lucht kleurt rood en daar is de Vuurvogel! Prins Ivan weet één van de rode veren van de Vuurvogel te bemachtigen en. met hulp van die magische veer gaat hij de strijd met Kasei aan.

Willem Verheyden en het Mechels Kamerorkest o.l.v. Tom Van den Eynde slaan voor deze poëtische lichtfigurenvoorstelling op muziek van Igor Stravinsky de handen in elkaar. De tekst is geschreven door Bette Westera.

Tickets verkrijg je hier

 

COMPAGNIE TRANSE EXPRESS:

20u - Grote Markt

De gerenommeerde compagnie Transe Express strijkt neer in de Mechelse binnenstad voor een adembenemend spektakel. Acht acrobaat-muzikanten bespelen een reusachtige beiaardmobiel meters boven jou in de lucht. Het spektakel Maudits Sonnants won al verschillende prijzen over de hele wereld. Een must-see voor jong én oud. 

 

 

Copyright Mechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari