Stemmen voor Vrede

mechelen houdt je warm, stemmen voor vrede, mechelen, sint-romboutskathedraal, conservatorium
Datum: 
wo 19.12
Uur: 
19.30-20.30u
Locatie: 
Sint-Romboutskathedraal
Prijs: 
€ 5

Meer dan 200 leerlingen van het Mechelse basisonderwijs en het Stedelijk Conservatorium Mechelen toveren op 19 december de Sint-Romboutskathedraal om tot een stukje hemel op aarde. Zij verheffen samen met het Lerarenensemble van het Conservatorium en dirigent Tom Van den Eynde hun stemmen voor het meest kostbare goed op aarde: vrede. Samen zingen helpt ons om de medemens beter te begrijpen. Enkel wie naar de andere luistert, kan immers muziek maken.

Geniet voor en na het concert van glühwein en zoetigheden en geef zo een duwtje in de rug aan de Mechelse vzw Collectief Kanaga. Deze vzw zet sinds 2007 haar schouders onder ontwikkelingsprojecten in Mali. En organiseert daarvoor sociaal-artistieke-educatieve projecten in België. Dat gebeurt vanuit een humanistische drijfveer. Vanuit het geloof dat ieder mens recht heeft op een menswaardig bestaan. Los van zijn – en onze – politieke of religieuze opvattingen. 

Stemmen voor Vrede staat ook dit jaar onder de auspiciën van Dr. Mohamed ElBaradei, drager van de Nobelprijs voor de vrede. Hij wil daarmee de leerlingen en de stad Mechelen een hart onder de riem steken. Mechelen houdt je niet enkel warm, maar streeft naar een verdraagzame en open samenleving waar iedereen zich thuis voelt.

Stemmen voor Vrede vindt plaats in de context van Mechelen houdt je warm.

Tickets verkrijgbaar via de deelnemende scholen en mechelen@festival.be vanaf 3 december 2018.
Meer informatie: lunalia.be.

I.s.m. Basisschool De Ham, Vrije Basisschool De Luchtballon, Vrije Basisschool De Parel, BSGO De Spiegel, Scheppersinstituut en Stedelijk Conservatorium Mechelen. 
 

Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari