Wat nog?

Sticky Songs by Zaki

datum: di 18.12locatie: Mirage Winterbaruur: 14u tot 15.30uprijs: € 5 (incl. taart en koffie/thee) | € 1 voor UiTpas Kansentarief
Zaki, sticky songs, mechelen, mechelen houdt je warm, senioren, event, winterbar, mirage winterbar

Al jaren krijgt Zaki de vraag wanneer hij eens een lezing maakt over muziek. Wel, bij deze krijgt die vraag meteen een sterk antwoord.

Hoeveel impact heeft muziek op ons leven? Is jouw favoriete muziek jouw eigen keuze of heeft de muziek jou gekozen?

Zaki kijkt naar de muziek die ons gelukkig maakt, onze angsten verdrijft, ons denken, onze passie en onze dagelijkse handelingen stuurt. Ons gewild of ongewild kippenvel bezorgt, laat lachen en doet huilen. Ons lichaam, onze hersenen en onze gevoelens beïnvloedt, en nog veel meer. Noot voor noot.

Ter plaatse kan je ook van taart en koffie/thee genieten, inbegrepen in de prijs!
Tickets verkrijg je hier

De Warmste Brunch

datum: zo 09.12locatie: Congres- en Erfgoedcentrum Lamotuur: 11-14u prijs: Reservaties en prijzen volgen binnenkort!
sjarabang vzw, de warmste brunch, mechelen houdt je warm, mechelen, winteractiviteiten, lamot, congres- en erfgoedcentrum
De Warmste Brunch is een actie in het kader van Music for Life door Exceptional Events en Lamot. Kom op zondag 9 december genieten van een
overheerlijke brunch dankzij de catering van Lamot. Bovendien worden 30 unieke en kleurrijke vissen, naar een ontwerp van Albert Kramer, geveild door Thomas Vanderveken en Saartje Vandendriessche. De opbrengst gaat naar de werking van Sjarabang vzw.

Vurige Winteravond

datum: vr 14.12locatie: Vrijbroekpark uur: 19uprijs: gratis, maar reserveren is nodig vóór 11 december.
vurige winteravond, mechelen, mechelen houdt je warm, winter, vrijbroekpark, provincie antwerpen, winterwandeling, wandeling, park

Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark en haal een frisse neus tijdens de Vurige winteravond. Je start de wandeling aan het bezoekerscentrum tussen 19 en 20.30 uur en je volgt, al wandelend op eigen tempo, de kaarsen doorheen een donker park vol vuur, sfeer en lichtjes. Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven.

Parkeren kan die avond niet in het park. We raden aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te komen. Kom je toch met de auto, dan maak je gebruik van de extra parkings van Procter&Gamble en Kellogg's. Wandel van hieruit het park binnen via de Potaardestraat.

Reserveren via vrijbroekpark@provincieantwerpen.be of 015 45 13 80

De Warmste Fakkeltocht

datum: za 15.12locatie: Mechelenuur: 18.30uprijs: voorinschrijving: € 10 | daginschrijving: € 12 | voorinschrijving sociaal tarief: € 6 | daginschrijving sociaal tarief: € 8
de warmste fakkeltocht, mechelen, mechelen houdt je warm, studio brussel, de warmste week, fakkels, fakkelwandeltocht, wandeltocht, fakkel tocht

De Warmste Fakkeltochten of Lichtwandelingen brengen elk jaar in verschillende steden mensen op een gezellige manier samen in donkere winterdagen. Het licht staat voor vrijzinnig humanisten symbool voor vrij denken, solidariteit, verlichting, samenhorigheid en warmte.

Alle opbrengsten van deze campagne gaan naar een lokaal goed doel in het kader van Music For Life.

Meer info en ticketaankoop vind je hier.  

Gouden Carolus Christmas Wandeling

datum: za 15.12locatie: Vertrek- en eindpunt: ► Thomas More Campus De Vest, Zandpoortvest 60uur: 15-21uprijs: € 1,50 niet-aangesloten leden | leden ontvangen € 0,40 korting op vertoon van lidkaart
gouden carolus christmas wandeling, het anker, opsinjoorke, wandelclub, mechelen, mechelen houdt je warm, winterwandeling, winter

Een gezellige, sfeervolle kerstwandeling in het hartje van de stad? Doe mee aan de achttiende Gouden Carolus Christmas wandeling.

Onder het motto, 'Mechelen in kerstsfeer en in den doenker', maak je een wandeling doorheen de historische versierde binnenstad. De route loopt o.a. over het binnenplein van Brouwerij Het Anker waar je een moment kan verpozen bij de Levende Kerststal en genieten van een Gouden Carolus Christmas of ander lekkers aan de verschillende eet- en drankstandjes.

Wandelclub Opsinjoorke mikt op een minstens even groot succes als vorig jaar toen maar liefst 2.620 sportievelingen deelgenomen hebben.

Er zijn 2 wandelingen uitgestippeld, één van 5 en één van 10 km. Je wandelt langs de kruidtuin richting het Dijlepad en zo naar de Lamotsite waar je gezellig kan pauzeren op de Wintermarkt van Het Warmste Weekend. Tot slot bezoek je nog tal van plaatsen zoals de Vismarkt, de Melaan, het Groot-Begijnhof en Klein-Begijnhof met zijn multiculturele kerstmarkt en nog zoveel meer!

Het loont zeker de moeite om naar onze Mechelse binnenstad te komen en te genieten van de kerstsfeer.

Voor meer informatiewww.opsinjoorke.be.


De wandeling is een organisatie van Wandelclub Opsinjoorke Mechelen vzw in samenwerking met de Stad Mechelen, sportdienst Mechelen, Buurtcomités Groot- en Klein Begijnhof en Brouwerij Het Anker.

Levende Kerststal

datum: za 15.12locatie: binnenplein brouwerij Het Anker, Guido Gezellelaanuur: 17-20uprijs: gratis toegang
levende kerststal, mechelen houdt je warm, mechelen, brouwerij het anker, Het Anker

Ook dit jaar moet je op het binnenplein van brouwerij Het Anker zijn voor de enige levende kerststal in Mechelen (en verre omgeving). Tientallen figuranten uit het Begijnhof bevolken de kerststal: de kleine Jezus, Jozef, Maria, de koningen, de engeltjes. Ezel en schapen komen van een bevriende boer. Nieuwigheden dit jaar, thema oorlogskinderen: Inzameling schoolmateriaal voor JAM VZW en Afval-arme editie: soep uit stenen kommen, koffie uit tassen, jenever uit glaasjes.

 

 

Stemmen voor Vrede

datum: wo 19.12locatie: Sint-Romboutskathedraaluur: 19.30-20.30uprijs: € 5
mechelen houdt je warm, stemmen voor vrede, mechelen, sint-romboutskathedraal, conservatorium

Meer dan 200 leerlingen van het Mechelse basisonderwijs en het Stedelijk Conservatorium Mechelen toveren op 19 december de Sint-Romboutskathedraal om tot een stukje hemel op aarde. Zij verheffen samen met het Lerarenensemble van het Conservatorium en dirigent Tom Van den Eynde hun stemmen voor het meest kostbare goed op aarde: vrede. Samen zingen helpt ons om de medemens beter te begrijpen. Enkel wie naar de andere luistert, kan immers muziek maken.

Geniet voor en na het concert van glühwein en zoetigheden en geef zo een duwtje in de rug aan de Mechelse vzw Collectief Kanaga. Deze vzw zet sinds 2007 haar schouders onder ontwikkelingsprojecten in Mali. En organiseert daarvoor sociaal-artistieke-educatieve projecten in België. Dat gebeurt vanuit een humanistische drijfveer. Vanuit het geloof dat ieder mens recht heeft op een menswaardig bestaan. Los van zijn – en onze – politieke of religieuze opvattingen. 

Stemmen voor Vrede staat ook dit jaar onder de auspiciën van Dr. Mohamed ElBaradei, drager van de Nobelprijs voor de vrede. Hij wil daarmee de leerlingen en de stad Mechelen een hart onder de riem steken. Mechelen houdt je niet enkel warm, maar streeft naar een verdraagzame en open samenleving waar iedereen zich thuis voelt.

Stemmen voor Vrede vindt plaats in de context van Mechelen houdt je warm.

Tickets verkrijgbaar via de deelnemende scholen en mechelen@festival.be vanaf 3 december 2018.
Meer informatie: lunalia.be.

I.s.m. Basisschool De Ham, Vrije Basisschool De Luchtballon, Vrije Basisschool De Parel, BSGO De Spiegel, Scheppersinstituut en Stedelijk Conservatorium Mechelen. 
 

PItzemburg for Life

datum: do 20.12locatie: Bruul 129uur: 18-23.59u

Pitzemburg for Life is onze warme winterse afsluiter van 2018. Lokale (cover)bands zorgen voor de muzikale noot. Frietjes, Pitzemburgers, cava, glühwein versterken de innerlijke mens. Op het podium staan Cannaerts & Van Cutsem, 800 g akoestiek, Rollmops en Checkpoint Charlie.

Kapelconcert Martin's Patershof

datum: do 20.12locatie: Martin's Patershof, Karmelietenstraatuur: 19.30uprijs: € 10
martin's patershof, mechelen houdt je warm, mechelen, kapelconcert, conservatorium
Martin’s Patershof en het Stedelijk Conservatorium Mechelen slaan de handen in elkaar en bieden de studenten een unieke locatie aan om hun muzikaal talent voor te stellen aan een select publiek. Mis dit niet en reserveer nu alvast voor een uniek concert gebracht door de leerlingen van het Conservatorium!

Een glaasje fruitsap of cava na afloop is inbegrepen.

Tickets kan je reserveren via 015 46 46 46 (Martin's Patershof).

Podvis

datum: di 13.11uur: 03.01: 20u | 04.01: 11u | 05.01: 11u | 06.01: 10u
podvis, froe froe, cultuurcentrum mechelen, mechelen, beeldsmederij de maan, mechelen houdt je warm, ultima thule
Op 3, 4, 5 en 6 januari 2019 organiseren Beeldsmederij DE MAAN, Ultima Thule, FroeFroe en Cultuurcentrum Mechelen dit nieuwe PodVis festival met topvoorstellingen van de 4 partners, een première, internationale voorstellingen, producties van over de taalgrens, kortere formats, die hard figurentheater, objectentheater, een beeldend concert, een tentoonstelling, doorlopende buiten-activiteiten, een randprogramma en een next generation luik met jonge makers.

Meer informatie vind je hier
Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari