Wat nog?

Warmste Ontbijt

datum: za 16.12locatie: Erfgoed- en Congrescentrum Lamotuur: 9u & 11uprijs: Basisprijs: € 25 | -12 jaar: € 15 | -3 jaar: gratis (0 tot -12 jaar ontvangen een gratis schaatsbeurt)
Naar aanleiding van de Warmste Week van Studio Brussel organiseert Jacques Chocolade samen met Mechelen houdt je Warm en tal van andere partners voor de eerste keer het Warmste Ontbijt.

Schrijf je in en kom op zaterdag 16 december genieten van een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet in een warme gezellige kerstsfeer. 
Vooraf inschrijven is nodig en plaatsen zijn beperkt! Je steunt er zo het goede doel mee! 
 

INSCHRIJVEN: 

Koop je ticket via www.chocojacques.be 


De opbrengst van dit ontbijt gaat integraal naar vzw De Keeting, een lokale vereniging die zich inzet voor armoedebestrijding.

Met korting op de Sint-Romboutstoren

datum:
vr 24.11 - zo 07.01
locatie: Sint-Romboutstorenuur: Ma-Vr: 13 tot 18 uur | Za: 10 tot 18 uur (ticketverkoop telkens tot 17 uur)prijs: +27 jaar: € 6 (ipv € 8) | 4-26 jaar: € 2 (ipv € 3)
538 treden scheiden je van het adembenemende uitzicht op de skywalk van de Sint-Romboutstoren. Je kan op adem komen in één van de zes torenkamers. Of in allemaal. 

De bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint-Romboutstoren. 
 

Hoe bekom je korting voor een torenbezoek? 

Haal je programmaboekje van Mechelen houdt je Warm bij UiT in Mechelen of bij handel en horeca. 
Op vertoon van blz 20 krijg je t.e.m. zondag 7 januari 2018 korting bij aankoop van je tickets. 

Mechelse winterverhalen wandeling

datum: za 02.12datum: za 09.12datum: za 16.12datum: za 23.12datum: za 30.12locatie: Centrum Mechelenuur: 19 uur, vertrek aan UiT in Mechelen - Hallestraat 2-4-6prijs: Volwassenen: € 10 | 6-12 jaar: € 5 | 6 jaar: gratis
Een gids verkleed zoals in de tijd van Charles Dickens leid je mee in het prachtige verlichte, historische centrum van Mechelen. Je krijgt geen
droge feiten en opsommingen maar je neemt deel aan sfeer en de winterse verhalen en beleef Mechelen houdt je Warm tijdens deze avonden.TICKETS

Reserveer je tickets via www.uitinmechelen.be

Colossus

datum: wo 06.12datum: wo 13.12locatie: Kunstencentrum NONA (Begijnenstraat 19-21)uur: 20 uurprijs: € 22
In theater is niets écht onmogelijk: Abattoir Fermé's marathonspektakel Colossus wordt exclusief hernomen om alzo uw donkere decemberdagen in te kleuren. 
 

TICKETS

Reserveren via www.nona.be of www.abattoirferme.be

KOMEET: warm winters weekend

datum:
do 07.12 - zo 10.12
locatie: Koningin Astridlaan 132 uur: Donderdag: 16-23u | Vrijdag: 16-24u | Zaterdag: 13-24u | Zondag: 13-22u
Strandbar KOMEET is aan haar allerlaatste editie toe en wordt in een winters jasje gestoken! Verwacht je aan vuurschalen, Zweedse kaarsen, nagelke klop, huisgemaakte rosé glühwein en een uitgebreid aanbod aan muziek, showcooking, lichtinstallaties en tal van eet- en drankkraampjes. 

Afsluiten in stijl dus!
 

Informatie over de activiteiten: facebook.com/komeetmechelen

Santa's Wife

datum: vr 08.12locatie: Moonbeatuur: 20 tot 21.30 uurprijs: € 15

Het is weer bijna kerst… Bomen krijgen lichtjes, gevels krijgen kleur, schouwen ademen de gezellige geur van het haardvuur. Iedereen wacht vol spanning op de komst van de Kerstman. Iedereen…. Behalve één vrouw. 

Kelly zal haar kerstman niet thuis moeten verwachten. Vroeger was het anders, toen ging ze met hem mee. Maar door de demografische expansie en het toenemend materialisme van de kinderen zit de slee van haar man sinds enkele jaren propvol.

Dit jaar blijft Kelly niet bij de pakjes zitten. Ze besluit zelf op tour te gaan. Met een repertoire dat reikt van de 'golden ages' over musical tot een keurige selectie uit de mooiste kerstklassiekers sleept ze je mee in een muzikaal verhaal.

Maak kennis met de vrouw achter de Kerstman en beleef kerst als nooit tevoren.


TICKETS

Reserveren via 0496 37 35 66 of www.santaswife.com

Warmste Week in Resto Martinique

datum: di 12.12locatie: Ziekebeemdenstraat 7 uur: 19 uurprijs: 3-gangen menu: € 59 (dranken inbegrepen)
Op 12 december, tijdens de Warmste Week van Studio Brussel, slaan Sjarabang en Resto Martinique de handen in elkaar en organiseren ze samen een exclusief diner ten voordele van Sjarabang. Mensen met een beperking spelen die avond de hoofdrol en het Sjarabang team neemt het even over van het Martinique team.

De medewerkers van Resto Martinique zijn zeer enthousiast de mensen van Sjarabang op te leiden en hen die avond te ondersteunen, zowel in de keuken als in de zaal. Dit initiatief kadert in De Warmste Week. U komt toch ook?
 
Eerder dit jaar opende Resto Martinique de deuren. Het restaurant met de voor Mechelaars nostalgische naam sluit aan bij het businesscenter in het AFAS Stadion. Sinds de start zet Resto Martinique in op kwaliteit. De sous-chef Jan Van de Velde is één van de 5 genomineerde kandidaten die meedingen aan de prestigieuze Bocuse d’Or prijs.
 
Resto Martinique maakt deel uit van Groep Van Eyck.  Groep Van Eyck verzorgt al 23 jaar  VIP catering ’tijdens de thuiswedstrijden van  KV Mechelen. Groep Van Eyck streeft  naast culinaire kwaliteiten ook naar een maatschappelijk doel, vandaar dat ze haar schouders onder dit project steekt.
 
Sjarabang is een Mechelse vereniging van en voor mensen met een verstandelijk of meervoudige beperking. Samen met meerdere vrijwilligers voorzien ze een creatief atelier waar kunst-en cultuurparticipatie  voor deze mensen bevorderd wordt, zowel op een actieve als een passieve manier.
Eerder schilderde Sjarabang de spelers van KV Mechelen. Deze schilderijen werden in een veiling per opbod verkocht.
 
Om dit initiatief tot een goed einde te brengen, opent Resto Martinique haar deuren voor jong en oud, verenigingen,… Iedereen kan een tafel boeken en genieten van een 3-gangen menu. Bovendien kan u deze avond genieten van enkele muziekoptredens, het wordt met andere woorden een schitterende avond om nooit meer te vergeten.
 
Bent u al helemaal opgewarmd om samen met Resto Martinique en Sjarabang de Warmste Week in te gaan?

 

INSCHRIJVEN: 

Dit kan vóór 3 december via contact@martinique.be of op www.restomartinique.be.  
 

Mechelen in hogere sferen

datum:
vr 15.12 - zo 17.12
locatie: Sint-Romboutstorenuur: Vrijdag en zaterdag: 17 of 19.30 uur | Zondag: 11 uurprijs: Volwassenen: € 22,50 | -12 jaar: € 18,50
Altijd al willen weten hoe de Sint-Romboutstoren er van binnen uitziet? Het kan!

Bestijg samen met een ervaren gids de toren en geniet tegelijkertijd van een drankje en amuse of dessert. Een unieke ervaring met een prachtig uitzicht van de verlichte stad op de skywalk is de kers op de taart.
 

TICKETS

Reserveer je ticket via www.uitinmechelen.be of via UiT in Mechelen (Hallestraat 2-4-6)
 

20 ste editie Gouden Carolus Christmaswandeling "Mechelen in kerstsfeer en in den doenker"

datum: za 16.12locatie: KHM Thomas More Campus De Vest, Zandpoortvest 60uur: 15 tot 21 uurprijs: Basisprijs: € 1,50 | Leden: € 1,10 | -12 jaar: gratis
Het begon in december 1998 en ondertussen is de wandeling “Mechelen in kerstsfeer en in den doenker” gekend over het ganse land en zelfs tot ver buiten de grenzen, zoals Nederland, Frankrijk, Luxemburg, …

Ondertussen is het de 20ste editie. Op zaterdag 16 december 2017 mag Wandelclub Opsinjoorke Mechelen op de samenwerking rekenen van de enige Mechelse brouwerij “Het Anker”, Buurtcomité Groot-Begijnhof, Buurtcomité Klein-Begijnhof en de Stad Mechelen. Zij willen in de toekomst de Mechelse bieren promoten door de wandeling de naam van de bieren te geven. Voor deze tocht kozen ze voor Gouden Carolus Christmaswandeling “Mechelen in kerstsfeer en in den doenker”.


In KHM Thomas More Campus De Vest verwachten zij alle Mechelse inwoners en wandelliefhebbers uit het ganse land en buitenland voor een aangename wandeling langs de mooie verlichte monumenten en door de smalle kronkelende steegjes waar men zich in een andere tijd waant, te maken badend in kerstsfeer. De tocht staat in het teken van de Mechelse Sportevenementen. Er is een heel mooie kerstverlichting in de straten van Mechelen aangebracht.

Op het plein voor het dienstencentrum “De Rooster” organiseert het buurtcomité van het Klein-Begijnhof een gezellige multiculturele kerstmarkt rond het standbeeld. Eet- en drankstandjes, maar ook verscheidene standjes met geschenkideetjes en Marokkaanse lekkernijen zijn hier terug te vinden. Ook de kerstman brengt een bezoek en verwacht alle wandelaars op de rustpost in het Klein-Begijnhof.

Ook wandelt men natuurlijk door het mooi verlichtte Groot-Begijnhof met zijn vele kaarsjes, kerststalletjes voor de ramen. Hier vindt men ook de enige overgebleven brouwerij “Het Anker”, waar de “Gouden Carolus Christmas” wordt gebrouwen. Op het binnenplein van de brouwerij is de levende kerststal ondergebracht en zijn er diverse eet- en drankstandjes aanwezig.

De levende kerststal is vanaf 18 tot 21 uur te bezichtigen. Weer schittert er een kerstmarkt aan de Haverwerf tot Vismarkt.  Ook wandel je langs diverse vlieten die werden opengelegd. Zowel de 5 als de 10 km-wandelaars wandelen op het Dijlepad, een wandeling langs het water, te midden van het centrum, uniek en ontspannend. Wandelen over het drijvend stukje van het Dijlepad, dat eveneens verlicht is met kerstverlichting, is een echte aanrader. Het pad leidt je langs (en over) de Dijle, tussen Haverwerf en Kruidtuin. Onderweg wandel je ook door 2 typische waterstraatjes, waar ook kerstversiering is.


Ontdek Mechelen vanuit een heel ander perspectief en bekijk de achterzijde van de oude huizen.

Startplaats is in K.H.M. Thomas More Campus De Vest, gelegen Zandpoortvest 60 te Mechelen, waar men voor de wandeltocht kan inschrijven vanaf 15.00 uur tot 21.00 uur. Men kan er kiezen voor een wandeling van 5 of 10 kilometer. Het is aan te raden om een zaklamp te voorzien.
Na de wandeling krijgen de wandelaars de gelegenheid om bij een Gouden Carolus Christmas nog even na te kaarten in de aankomstplaats, K.H.M. Thomas More Campus De Vest waar zo'n 500 zitplaatsen zijn voorzien. Wandelclub Opsinjoorke Mechelen zal je op je wenken voorzien van een natje en een droogje.
 

Levende Kerststal

datum:
za 16.12 - zo 17.12
locatie: Binnenplein Brouwerij Het Anker, Guido Gezellelaan 49 (ook bereikbaar via de Hoviusstraat van het Begijnhof)uur: zaterdag: 18 tot 21 uur | zondag: 16 tot 19 uurprijs: toegang = gratis
De buurtwerking van het Groot Begijnhof te Mechelen organiseert naar jaarlijkse gewoonte een levende kerststal. Met een massa figuranten, een ezel en schapen, een kinderkoor en live muziek, ... alles is voorhanden om er dit jaar ook weer een gezellig kerstgebeuren van te maken op het binnenplein van brouwerij Het Anker! En deze keer proberen we het zonder afval: echte kommen soep, geen koffie uit plastiek. 

Kom en laat je kerstperiode super gezellig beginnen!


Het thema en de inzamelingsactie dit jaar: 

We zijn in de donkere dagen van eind december 1917. Mensen zijn op de vlucht voor de Groote Oorlog. Onder hen een koppel met hun pasgeboren baby, in hun kielzog verweesde meisjes en jongens. Hebben en houden is bijeengestouwd in zakken en valiezen. Kunnen zij nog ergens terecht om te schuilen voor de koude nacht? 

Op het binnenplein van brouwerij Het Anker zien ze een lege stal. Zullen ze daar kunnen schuilen? Waar kunnen de vele oorlogskinderen terecht voor een bord soep? Is dat een schoollokaal naast de stal?


In 1917 moesten heel wat kinderen het met weinig stellen op het vlak van onderwijs, voeding & kleding. Ook in 2017, 100 jaar later, hebben niet alle kinderen waar ze recht op hebben. De Mechelse vzw Jam bereikt met haar jeugdwerking elke week, van maandag tot zondag, meer dan 300 kinderen tussen 6 en 11 jaar in 8 wijken in en buiten het centrum van Mechelen. En met de 12-15-jarigen erbij zijn dat er ruim 500! 

We doen dan ook aan alle bezoekers een warme oproep: breng een (nieuwe) pennenzak, vulpen en inktpatronen, potlood, gom, lat, kleurpotloodjes en een bic naar de Levende Kerststal! Laten we samen gaan voor 300 pennenzakken! Huiswerk maken wordt zo veel leuker…

Film: Ballerina

datum: zo 17.12locatie: Cultuurcentrum Mechelenuur: 10 uurprijs: Ontbijt + film: € 10 en voor -12: € 7 | Film: € 4 vvk en € 10 adk
Félice is een weesmeisje van 11 jaar, maar met één droom: sterdanseres worden. Om deze droom te verwezenlijken, zal ze haar mannetje
moeten staan in de wereld vol valkuilen en moordende concurrentie.
 

TICKETS

Reserveren via www.cultuurcentrummechelen.be 

Festival van Vlaanderen Mechelen prestenteert: Stemmen voor Vrede

datum: di 19.12locatie: Sint-Romboutskathedraal uur: 19.30 tot 20.30 uurprijs: € 5 - verkrijgbaar via de deelnemende scholen of via mechelen@festival.be | 015 26 23 41
Meer dan 200 leerlingen van het Mechelse basisonderwijs en het Stedelijk Conservatorium toveren op 19 december de Sint-Romboutskathedraal om tot een stukje hemel op aarde. Zij verheffen, samen met het kamerorkest Casco Phil en soliste Nihan Devecioglu, hun stemmen voor het meest kostbare goed op aarde: vrede. Samen zingen helpt ons om de medemens beter te begrijpen. Enkel wie naar de anderen luistert, kan immers echt muziek maken.

Geniet na het concert van glühwein en zoetigheden en geef zo een duwtje in de rug aan de Mechelse vzw Sjarabang. Deze organisatie is een inclusief creatief atelier waar kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking bevorderd wordt. Sjarabang ziet kunst als een perfect middel tot ontmoeting: van mensen met en zonder beperking, van mensen van alle leeftijden, met verschillende huidskleuren en diverse sociale achtergronden. Stemmen voor Vrede staat dit jaar onder de auspiciën van niemand minder dan Dr. Mohammed ElBaradei, drager van de Nobelprijs voor de vrede. Hij wil daarmee de leerlingen en de stad Mechelen een hart onder de riem steken. Mechelen houdt je niet enkel warm, maar streeft, net als Sjarabang, naar een verdraagzame en open samenleving waar iedereen zich thuis voelt. 
 
Stemmen voor Vrede is een project van het Festival van Vlaanderen Mechelen en wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Stad Mechelen en een gift van Jeugd & Muziek Mechelen. Met dank aan Casco Phil, Matrix, Koor&Stem en het Stedelijk Conservatorium Mechelen.
Met leerlingen van: De Spiegel, De Parel, De Luchtballon, Scheppersinstituut, O.L.V. van De Ham Stedelijk Conservatorium Mechelen
 

TICKETS

Reserveer je via 015 26 23 41 of via deze link
Reserveer je ook via de deelnemende scholen
 

PItzemburg for Life

datum: do 21.12locatie: Bruul 129uur: 18 tot 00 uurprijs: € 5 - te verkrijgen bij het leerlingensecretariaat Pitzemburg
Al voor de 8ste maal organiseert de school tijdens de warmste week “Pitzemburg for Life”.

De opbrengst gaat ook dit jaar integraal naar “Barts weg vzw”. Deze organisatie zamelt fondsen in met als doel het bevorderen en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar kanker, met name het onderzoek naar sarcomen. Meer info over de organisatie vind je op www.bartswegvzw.be. De mama van Bart is op onze school secretariaatsmedewerkster en via deze actie willen wij haar steunen in de “warmste week van het jaar”. Deze solidariteitsactie kadert ook in ons pedagogisch project als Unesco-school. Hierbij werken we aan de SDG nr. 3, één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen.

Wij verwachten jullie op donderdagavond 21 december 2017 tussen 18.00u en 24.00u voor een drankje en een hapje op onze gezellige, sfeervolle en vooral warme winterhappening op de overdekte speelplaats. Wij voorzien live optredens van Treehouse Lane, Gaslight 6 en The Geradines.

We plannen ondertussen ook nog enkele kleinere acties waaronder “LEERLIGENRAAD BAKT FOR LIFE” en “KOOP JE PLAAT”. De plaat die het meeste geld opbrengt, zal aangevraagd worden tijdens de marathon uitzending “Music for Life” op Studio Brussel.

T'ile Malines' Winteravonden

datum:
do 21.12 - zo 31.12
locatie: Rode Kruisplein 12 (achter de betoncentrale)uur: facebook.com/tilemalines
T’ile Malines opent deze winter met een sprankelende en gezellig warme winterbar

Donderdag 21 december 2017 | WINTERHAP
Vanaf 18u bent u welkom voor een winterse aperitief gevolgd door een culinaire wandeling met winterse hapjes op de melodieuze tonen van Danshaard X-mas Extravaganza (kerstkoor)


Vrijdag 22 december 2017 | OPENINGSNACHT
Liveoptreden Wadou (pop meets African rythms) & dj Masala warmen de schuur op


Zaterdag 23 december | WINTERVUUR
Vanaf de late namiddag staat de binnenstad in vuur en vlam en kan je doorheen het centrum een heel parcours volgen met prachtige vuuracts, vertellingen en winterwandelingen. T’ile Malines sluit aan met een magische avond vol vuur.

Zondag, maandag en dinsdag 24, 25 en 26 december: gesloten

Woensdag 27 december 2017 | FOUTE-KERSTKADO BINGO
In de winterschuur spelen we voor het eerst de foute-kerstcadeau bingo. Kreeg je een onwaarschijnlijk fout kerstcadeau dit jaar? Niet getreurd. Breng je cadeau mee, speel mee met het bingo spel en vertrek naar huis met een ander (misschien even fout) cadeau.

Donderdag 28 december 2017 | WINTERHAP
Vanaf 18u bent u welkom voor een winterse aperitief gevolgd door een culinaire wandeling met winterse hapjes op de jazzy vibes van The Blue fellows.

Vrijdag 29 december 2017 | AVANT-SKI
Iedereen is welkom voor de eerste avant-ski in Mechelen. Skipak verplicht. Ski accessoires wenselijk. Foute muziek gegarandeerd.


TICKETS

Reserveren via deze link

Kerst in Sint-Rombouts

datum: vr 22.12locatie: Sint-Romboutskathedraal uur: 20.30 tot 22.30 uurprijs: € 35
Het is zo stilaan een mooie traditie aan het worden. Rond de gezelligste en warmste periode van het jaar, maken we het graag nog wat warmer. Voor het vijfde jaar op rij organiseert Foundation Mechelen vzw op vrijdagavond 22 december 2017 haar ‘Kerst in Sint-Rombouts-concert’.
Net zoals afgelopen jaren trachten we ook weer dit jaar te verrassen met een diversiteit aan artiesten; Isolde Lasoen, Amaryllis Temmerman, Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en FRIMOUT zullen zeker weten te bekoren met hun muzikaal talent. Casco Phil Orkest zorgt voor de muzikale omlijsting en Mark Uytterhoeven brengt op zijn eigen manier een origineel kerstverhaal. Presentatie is in de ervaren handen van Pat Donnez.

Alle opbrengsten worden integraal aan goede doelen uit de regio Mechelen geschonken.
 

TICKETS:

Reserveer je tickets via deze link 

A Groovy Christmas

datum: za 23.12uur: 19.30 uurprijs: Reserveer onderaan je ticket.
Op zaterdag 23 december brengen de kinderen van Kolor, de jongeren van Koraal en de volwassenen van Vokalis in een gezamenlijk concert elk een eigen programma. Dit alle begeleid door een jazz combo en strijkers.

VIP-tickets geven recht op een voorbehouden plaats (in volgorde van bestellen) en een drankje na het concert.
 

TICKETS

Reserveer je tickets via deze link

 

Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari