Wat nog?

PONG for life

datum: wo 07.12locatie: Kuub, Minderbroedersgang 3Auur: Van 19 tot 23u
mechelen houdt je warm, pong for life, kuub, win for life, goede doelen, winteractiviteiten
Net voor de drukste dagen van het jaar halen we voor de derde keer de palletjes van stal. Het concept blijft hetzelfde: 1 tafel, 1 balletje en 50 palletjes. Maar deze keer doen we het wel for life!

DJ van dienst: onze eigenste Ilse Liebens aka LIEBENSKIND!

Zowel jullie als KUUB doen een duit in het netje: jullie door de 2 euro in de pot te meppen als jullie een palletje willen lenen, wij door de opbrengst van de avond te doneren. En zo doen we allemaal onze duit in het zakje!

Want de opbrengst van de avond gaat naar Villa Clementina, een geïntegreerd en inclusief kinderdagverblijf voor jonge kinderen met én zonder beperking. 

Dus: beer, music & pong for life!

Doe- en knutselnamiddag: knutselworkshop

datum: za 10.12locatie: Speelgoedmuseum Mechelen, Nekkerspoelstraat 21uur: Van 13 tot 16.30uprijs: € 9,80
workshops, kinderen, mechelen houdt je warm, speelgoedmuseum, mechelen, winter

Beleef de leukste doe- en knutselnamiddagen! Bak kerstkoekjes, knutsel erop los of luister naar mooie verhaaltjes over kerst en de Kerstman. 

Je eigen kerstknutsel maken? Dat kan! Bij de knutselworkshop die doorlopend word gegeven tussen 13 en 16.30u. Uiteraard mag je je knutsels mee naar huis nemen.

Messe de Minuit - Kerstconcerten

datum: za 10.12datum: zo 11.12locatie: Sint-Pieter en Paulkerk, Veemarktuur: ZA 20 tot 22u | ZO 15 tot 17u prijs: Tickets verkrijgbaar: Boekhandel Salvator (Befferstraat 5, Mechelen) of via cantusamici@gmail.com
messe de minuit, mechelen houdt je warm, winter, winteractiviteiten, kerstconcert, mechelen

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2016 wordt de Sint-Pieter-en-Paulkerk op de Veemarkt in Mechelen ondergedompeld in een warme kerstbeleving. De kerstconcerten Messe de Minuit bieden een aansprekend programma aan met kerstmuziek uit de Duitse en Franse barok.

De vocale ensembles CantusAmici Mechelen en Cantuva uit Overijse brengen kerstmuziek uit de Duitse en Franse barok met werken van de hand van Marc Antoine Charpentier, Georg Frideric Handel, Johann Michael Bach, Johan Pachelbel en Dietrich Buxtehude. Ze worden hierbij begeleid door het vermaarde kamerorkest Chapelle de Lorraine en door Katrien Vercauter op orgel. Het geheel staat onder leiding van Urbain Van Asch en Marc Verboomen.

De confrontatie tussen de Franse en Duitse barok staat borg voor een origineel en verrassend concert.

De Messe de Minuit van Marc Antoine Charpentier is het 'pièce de résistance' van de concerten. Het is een charmant werkstuk dat tegelijkertijd de luisteraar intrigeert. De componist slaagde er immers in om in zijn feestelijke mis een aantal Franse kerstliederen polyfoon te verwerken. Het resultaat is een origineel werk met een perfecte balans tussen volkse toegankelijkheid en barokke praal.

Inkomkaarten:
- Boekhandel Salvator, Befferstraat 5, Mechelen
- bij de leden van CantusAmici
- via e-mail: cantusamici@gmail.com

Doe- en knutselnamiddag: kookworkshop

datum: zo 11.12locatie: Speelgoedmuseum Mechelen, Nekkerspoelstraat 21uur: Van 13 tot 13.50u | Van 14.40 tot 15.30u prijs: € 9,80 | UiTpas: € 2
speelgoedmuseum, mechelen, mechelen houdt je warm, workshops, kinderen

Beleef de leukste doe- en knutselnamiddagen! Bak kerstkoekjes, knutsel erop los of luister naar mooie verhaaltjes over kerst en de Kerstman. 

Kom mee snijden, kneden, roeren en proeven. Vergeet je kookschort niet!

Op zondag 11 december kan je met kinderen ouder dan 6 jaar aansluiten voor een kookatelier.

Nog één keer ZOT doen!

datum: zo 11.12locatie: Museum Hof van Busleyden, F. De Merodestraat 65uur: Van 14 tot 17uprijs: € 8 | UiTpas: € 1.5
Op de laatste dag van de tentoonstelling Zot Geweld/Dwaze Maagd zal het swingen! De studenten van de cursus Hedendaagse Dans onder leiding van Suzanne Demesmaeker tonen de resultaten van hun intensief traject en ook het jonge Mechelse geweld dat onder begeleiding van Busta Move aan de slag ging met de tentoonstellingsthema’s presenteert dan zijn eindperformance in het Hof van Busleyden.

#zotgeweld

Vurige Winteravond

datum: vr 16.12locatie: Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65 uur: vanaf 19 uur
vurige winteravond, mechelen houdt je warm, mechelen, provinciaal antwerpen, vrijbroekpark
Wil je in de winter ook na zonsondergang in het Vrijbroekpark komen wandelen? Tijdens de Vurige Winteravond mag het! Waag je in een duister, maar sfeervol verlicht park en volg het spoor van lichtjes. Zo ontdek je het park eens op een andere manier. De wandeling leidt naar een gezellig, vurig verlicht plein met muziek, hapjes en drankjes.

De wandeling is gratis. Om het evenement en het park niet te overbelasten, is het aantal personen die kunnen inschrijven beperkt. Schrijf je dus tijdig in via het inschrijvingsformulier.

Kerst in Sint-Rombouts

datum: vr 16.12locatie: Sint-Romboutskathedraaluur: Deuren: 19 uur | Aanvang: 20 uurprijs: Standaard: 30 euro | VIP: 79 euro
mechelen houdt je warm, winter, mechelen, winteractiviteiten, foundation mechelen, kerst- en nieuwjaarsconcert
De Foundation Mechelen is naar jaarlijkse traditie ook van de partij tijdens Mechelen Houdt Je Warm, en dit op vrijdag 16 december. Verwacht je dit jaar aan een nieuw, gezellig Kerst- en Nieuwjaarsconcert in de Sint-Romboutskathedraal. 

De affiche heeft een sterke lineup met onder meer Jan Hautekiet, Patrick Riguelle, Jean Blaute, Klaas Delrue, Sjarel Van den Bergh, Tom Kestens, Marc Uytterhoeven en de Red Hackle Pipe Band

Alle opbrengsten worden integraal aan sociale projecten & goede doelen uit de regio Mechelen geschonken. 
 

Meer info & tickets verkrijg je hier

Doe- en knutselnamiddag: voorleesmoment

datum: za 17.12locatie: Speelgoedmuseum Mechelen, Nekkerspoelstraat 21uur: Van 13 tot 16.30u prijs: € 9,80 | UiTpas: € 2
speelgoedmuseum, mechelen, mechelen houdt je warm, workshops, kinderen

Beleef de leukste doe- en knutselnamiddagen! Bak kerstkoekjes, knutsel erop los of luister naar mooie verhaaltjes over kerst en de Kerstman. 

Ieder half uur kan je komen luisteren naar verhaaltjes over kerst en de Kerstman.

Winterjazz

datum: za 17.12locatie: Nieuwwerk & Cultuurpleinuur: 17 tot 19u: Nieuwwerk | 19 tot 20.30u: Cultuurpleinprijs: Gratis: Nieuwwerk & Cultuurplein | € 15 VVK en € 18 ADK voor Auditorium Cultuurcentrum
17:00-19:00 | op het Nieuwwerk
In samenwerking met Restaurant Zorba wordt er met Jazzzolder een sfeervolle live-jazz georganiseerd met BRAVO BIG BAND.  


19:00-20:30 | op de alternatieve Kerstmarkt op het Cultuurplein aan de KUUB
In samenwerking met Dijlestroom en KUUB wordt er met Jazzzolder live-jazz georganiseerd met combo's van het Conservatorium Mechelen.


21:00-23:00 | Auditorium Cultuurcentrum
CD-voorstelling van Chris Joris Project feat. Naïma Joris met gasten nals Saskia Joris en Sjarel Van den Bergh. Tickets voor auditorium: mailen naar info@jazzzolder.be of elke 2de of 4de vrijdag in de jazzzolder. 
 

Levende kerststal

datum:
za 17.12 - zo 18.12
locatie: Brouwerij Het Ankeruur: ZA 18 tot 21u | ZO 16 tot 19uprijs: gratis
levende kerststal, mechelen houdt je warm, mechelen, winter, brouwerij het anker, het anker, groot begijnhof
Bezoek in het weekend van 17 en 18 december de Levende Kerststal op het binnenplein van Brouwerij Het Anker, een initiatief van buurtwerking Groot Begijnhof. 

Ook dit jaar is het thema gelinkt aan de Grote Oorlog. Ze nemen je mee naar het jaar 1916 waarbij het binnenplein omgetoverd wordt tot een kranke huis waar dokters en verplegers hun tent hebben opgeslagen om zieken en gewonden te verzorgen. Op de muren krijg je projecties te zien uit die tijd en wordt er voor een gezellige kerstsfeer gezorgd. 
 
Verwacht je aan muziek, zang en toneel. Iedereen die langskomt, kan meegenieten van dit intieme schouwspel. Het prikkelt al je zintuigen dus zeker een aanrader! Geniet daarnaast van een goei kom soep, donker bier of een braadworst. 
 
Naast alle gezelligheid wordt het goede doel niet vergeten. Dit jaar gaat de geldinzamelactie integraal naar Artsen Zonder Vakantie

Gouden Carolus Christmas Wandeling

datum: za 17.12locatie: Startplaats: Thomas More - De Vest, Zandpoortvest 60uur: 15 tot 21 uurprijs: Leden: € 0,40 (op vertoon van lidkaart) | Niet-leden: € 1,50
mechelen houdt je warm, winter, mechelen, winteractiviteiten, gouden carolus christmas wandeling, brouwerij het anker
Hou je van bieren en wil je kennismaken met de Mechelse binnenstad in 'den doenker'? Dan is de Gouden Carolus Christmas Wandeling de activiteit bij uitstek! 

Geniet van een sfeervolle wandeling door de Mechelse historische binnenstad met kerstverlichting, multiculturele kerstmarkt in het Klein-Begijnhof - Bogaard, kerstsfeer in het Groot-Begijnhof, de Wintermarkt op de Haverwerf en de levende kerststal vanaf 18 tot 21 uur op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. Ook de Kerstman zal aanwezig zijn!
 

Praktische informatie:

Afstanden: 5 of 10 km (zaklamp wordt voorzien).
Inschrijvingen: mogelijk vanaf 15 tot 21 uur. 
Er is geen vertrek vóór 15 uur.

Wil je graag meer info: www.opsinjoorke.be 

Doe- en knutselnamiddag: kerstfeest!

datum: zo 18.12locatie: Speelgoedmuseum Mechelen, Nekkerspoelstraat 21uur: Van 13.30 tot 16uprijs: € 9,80 | UiTpas: € 2
speelgoedmuseum, mechelen, mechelen houdt je warm, workshops, kinderen, kerstfeest, kerstman
Beleef de leukste doe- en knutselnamiddagen! Bak kerstkoekjes, knutsel erop los of luister naar mooie verhaaltjes over kerst en de Kerstman. Breng de Kerstman een bezoekje op 18 december. Vertel hem je verlanglijst voor deze kerst en ga met een zeer voldaan gevoel naar huis!

Stemmen voor Vrede

datum: di 20.12locatie: Sint-Romboutstoren uur: 19 tot 20uprijs: € 5 | -12: gratis || verkrijgbaar via deelnemende scholen of via 015 26 23 41
Mechelen werd dit jaar de nieuwe thuis van honderden ouders en kinderen, gevlucht voor oorlog, geweld en vervolging.  Een loodzware tocht bracht hen naar een vreemde stad. Een stad vol hoop, maar ook onzekerheid, op een nieuw en veilig leven.

De kinderen uit het zesde leerjaar uit zeven Mechelse scholen, verheffen hun stem voor de toekomst van hun nieuwe klasgenoten. Samen vullen ze -met de hulp van het professionele kamerorkest Casco Phil - de Sint-Romboutskathedraal met hemelse muziek.

Voor het concert krijgen de leerlingen bezoek van zangcoachen Sien De Smet, Tom Johnson en Mirjam De Wit, die hen enkele klassieke en volkse liedjes aanleren.  Acteur en zanger Bert Verbeke praat het unieke concert aaneen.

Geniet achteraf mee van warme chocolademelk, glühwein en zoetigheden en geef Steunpunt Asiel & Migratie Mechelen zo een duwtje in de rug om kinderen van vluchtelingen in Mechelen op te vangen. Met uw steun organiseren zij noodhulp en vrijetijdsactiviteiten voor kinderen (zoals een bezoek aan Planckendael).

 

De Spiegel, De Parel, De Luchtballon, Sint-Romboutscollege
Scheppersinstituut, O.L.V. van De Ham, Sint-Pietersschool

 

Met de steun van de stad Mechelen en Repas Catering

Pitzemburg for Life

datum: do 22.12locatie: Bruul 129uur: Van 18 tot 24uprijs: € 5
pitz for life, pitzemburg, mechelen houdt je warm, winter, winteractiviteiten, warmste week, studio brussel
Alle 5 campussen van Busleyden Atheneum organiseren ook dit jaar acties ten voordele van “Music For Life” van Studio Brussel. De opbrengsten gaan naar verschillende goede doelen.

De opbrengst van de 7de editie van “Pitz for Life” zal ook dit jaar geschonken worden aan “Barts Weg vzw”. Deze organisatie zamelt fondsen in met als doel het bevorderen en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar kanker, met name het onderzoek naar sarcomen. Meer info over de organisatie vind je op www.bartswegvzw.be. De mama van Bart is op onze school secretariaatsmedewerkster en via deze actie willen wij haar steunen in de ‘warmste week van het jaar’.

Er wordt ook voor de nodige muziek gezorgd! Geniet van live optredens van Tom Kestens, De Keavers en TOLK. 

De bekendmaking van de opbrengst van de acties van alle campussen zal plaats vinden tussen 22.00u en 22.15u door een vertegenwoordiging van elke campus.

De toegangskaarten zijn vanaf maandag 5 december 2016 te koop op het leerlingensecretariaat. Ben je die avond verhinderd en wil je toch “Barts Weg vzw” steunen, dan kan je een bijdrage overmaken op rek. nr. BE41001602382810 met vermelding “Pitz for Life 2016”.

Julius in Winterland - Winterworkshop: animatiefilm

datum: di 27.12datum: di 03.01locatie: Speelgoedmuseumuur: 14u = animatieworkshop van 6 tot 10 jaarprijs: Inschrijven via educatieve.dienst@speelgoedmuseum.be
julius in winterland, mechelen houdt je warm, winteractiviteiten, mechelen, workshops, kinderen

Je kan de prachtige animatiefilm JULIUS IN WINTERLAND gaan bekijken in de Vlaamse bioscopen! Ben je benieuwd hoe deze film gemaakt werd en wil jij de decorstukken wel eens van dichtbij bewonderen? Ontdek de mini-expo in het Speelgoedmuseum in Mechelen.

Daarnaast kunnen kinderen tussen 6 en 10 jaar deelnemen aan animatieworkshops rond de film.

 

Workshop: smartphone portretfotografie

datum: di 27.12uur: Van 10 tot 12.30u prijs: Inschrijven via: https://form.jotformeu.com/50911660548355
workshop, jonge wolven, mechelen houdt je warm, project wolf, gratis
Zie jij ook verhalen ontstaan als je naar beelden kijkt? Wil je ook met een frisse blik kijken en portretten leren maken die iets uitstralen? 

Laat je dan onderdompelen in de wereld van de fotografie. Je smartphone of tablet wordt je werkinstrument. Wat zie je? Er wordt op los geobserveerd en gefotografeerd, en komen tot eigenzinnige portretten die je digitaal kan versturen en delen. 

Workshop door Artforum. 

Workshop: street art

datum: wo 28.12uur: Van 14 tot 17uprijs: Inschrijven via: https://form.jotformeu.com/50911660548355
workshop, jonge wolven, mechelen houdt je warm, project wolf, gratis
Maak van de straat je beste maat! Hoe? Door ermee in interactie te treden!

Haal je kritische geest boven, gebruik je buurt als tentoonstellingsruimte en confronteer voorbijgangers met creatieve, tijdelijk street art-technieken. 

Workshop door Mooss.
Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari