Mechelen in Vuur en Vlam

Datum: 
za 22.12
Uur: 
14 tot 23 uur
Locatie: 
Centrum Mechelen
Prijs: 
toegang = gratis
Mechelen in Vuur en Vlam vindt voor het tweede jaar op rij plaats in de Dijlestad. Op zaterdag 22 december moet je in de binnenstad zijn. Vanaf de late namiddag tot in de avond staat de binnenstad in vuur en vlam en kan je doorheen het centrum een heel parcours volgen met prachtige vuuracts, vertellingen en winterwandelingen en als klap op de vuurpijl een sfeervolle voorstelling op de Grote Markt.
 
Verwacht je aan betoverende vuurlandschappen in de Kruidtuin en op de Dijle met prachtige eye-catchers, gebracht door de bekende Vuurmeesters. Zij zullen je doorheen de avond ook in de binnenstad meenemen in hun vuurparcours waarbij je allerlei vuuracts voorgeschoteld krijgt, maar ook gezellige wintervertellingen verspreid in het centrum. De avond eindigt op de Grote Markt met een spectaculaire vuur- en luchtvoorstelling, van het internationaal gerenommeerd gezelschap Theater Tol.

Kortom: ideaal om met het gezin nog vóór de feestdagen af te zakken naar Mechelen.
 

Vind hier de digitale brochure! DAG- EN AVONDPROGRAMMATIE 

12-17u - Santa meets the kids
Breng een bezoekje aan de Kerstman, dans en speel een hele namiddag en volg leuke kinderinitiaties.

Winterbar Mirage - binnenplein stadhuis


14u - Familiekerstfilm: Midden in de Winternacht
Midden in de Winternacht heeft alles wat een goede kerstfi lm nodig heeft. Eland Moos is neergestort terwijl hij de slee van de Kerstman voorttrok en ligt in de schuur van de 10-jarige Max. Wil je weten hoe het verder gaat? Komen kijken!

Tickets: aan de kassa
Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, i.s.m. Filmhuis Mechelen


14.30-17.30u - Mobiele acts doorlopend in het stadscentrum

Knappe Kerstkoppen
Unplugged en eerlijk gespeelde muziek in een ontspannen sfeer tussen het publiek. Volledig akoestisch zorgen zij voor meezingers, ambiance, de beste kersthits. Verzoeknummers zijn ook hun specialiteit!

Lichtbrengers van het Wad
Tijdens de gure, koude dagen komen de Lichtbrengers naar boven. Eenmaal uit het slijk gekropen, glijden ze traag vooruit, op zoek naar de mensen die het licht goed kunnen gebruiken om er zo een donkere maar oergezellige tijd van te maken.

Furious Fauns
De fauns op springstelten staan garant voor een spannend contact. Deze boswezens, gewapend met fakkels en brandende staf en
doen inspectierondes in het centrum. Geniet maar pas op want wie weet onderzoeken ze jou!


14u - Winterverhalenwandeling
Mysterieus Mechelen neemt je mee doorheen het centrum van Mechelen. Erwin Horckmans vertelt je op verschillende feërieke locaties,
spannende winterse verhalen. Midwinter, kerst- en oudejaarssfeer van weleer.

Tickets: via rig.heimdall@hotmail.com of 0476 38 39 55
Vertrek aan UiT in Mechelen - Vleeshouwersstraat 6


16-18u - Vuurshow met Peter Gusta
Deze vurige Mechelse jongleur verwarmt je met een indrukwekkende vuurshow aan het water. Een volledig nieuwe en
machtige vuuract met livemuziek. Neem een blok hout mee en verwarm je aan de vuurkorven.

Aan de Dijle bij Thomas More hogeschool


17-17.20u - Vurige Mechelse Verhalen
Op de vooravond van Kerstmis verteltde flamboyante Rudi De Mets écht gebeurde verhalen en spannende legendes over Mechelen.

Postgebouw - Aan de Grote Vivisector (standbeeld Uil)


17.30-18u - Ryu Kai Fire Dans
Dit wervelende duo creëert een energieke flow met invloeden vanuit het Verre Oosten. Twee vurige karakters houden de kijkers continu in de ban met verschillende vuurspinning technieken.

IJzerenleen


17.30-18.30u - Vuurparcours, door de Vuurmeesters
De Vuurmeesters nemen je mee op pad in het centrum en presenteren je een reeks van nieuwe vuuracts waar je het letterlijk warm van krijgt.

Van Kruidtuin tot Korenmarkt.


18-18.20u - Vurige Mechelse Verhalen
Op de vooravond van Kerstmis vertelt de flamboyante Rudi De Mets écht gebeurde verhalen en spannende legendes over Mechelen.

Postgebouw - Aan de Grote Vivisector (standbeeld Uil)


18-22u - Vuurlandschappen, door de Vuurmeesters
Een betoverende opstelling van vuurkunstwerken maar dit jaar nog grootser en warmer. Een heuse vuurbeleving met vurige lotussen langs
het Dijlepad en een indrukwekkend vuurlandschap van maar liefst 120m lang in de Kruidtuin. Je krijgt ook telkens iets anders te zien doorheen de hele avond.

Langs het Dijlepad en in de Kruidtuin


18.30-19u - Le Fou avec Le Feu
Een bizarre man met een speciaal accent freestylet met vuur als geen ander. Hij bouwt privé vuurtjes voor de mensen op straat en deelt marshmellows uit aan de kinderen om te roosteren boven de vuurtjes. Heerlijk, toch?

IJzerenleen


19.30-20.30u - Luchtspektakel Garden of Angels, door Theater Tol
Wanneer de stad volledig in het donker is gehuld, is het tijd voor het hoofdspektakel. Een bruiloft waarin twee geliefden elkaar opvreten, dansen, vliegen en suikerspinnen eten. Een spannend spektakel vol vuur en warmte met sprookjesachtige figuren. Het is een droomwereld van geliefden, dansende dieren en engelen die neerdalen vanuit de hemel. Meeslepend en hartverwarmend!

Grote Markt
Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari