Kerstshopping

Datum: 
za 16.12 - zo 07.01
Uur: 
Koopzondagen: 17, 24 en 31 december - 11-18u
Locatie: 
Centrum Mechelen

Voor € 1 heen en terug met De Lijn

Vanaf 16 december kan je vier weekends op rij op de bussen van De Lijn een Shoppingbiljet kopen. Voor slechts € 1 reis je heen en terug vanuit Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Boortmeerbeek, Zemst, Willebroek, Kappelle-op-den-Bos, Rumst, Duffel en Boom. 
 

Shopping Shuttle

Pendel gratis tussen de gratis randparkings P&R Nekker/Douaneplein en de Grote Markt. Op zaterdag kan dit tussen 10 en 19u en tijdens de koopzondagen tussen 11 en 19u
 

Handenvrij shoppen

Jouw aankopen worden verzegeld en gebundeld thuis geleverd, voor slechts € 6. Download de app Handenvrij Shoppen en maak zorgeloos gebruik van deze dienst. Geen smartphone? De handelaars regelen dit ook voor jou ter plekke. 
Voor alle info: shoppeninmechelen.be 
 

K.A.R.G.O-route

Wijk tijdens je shoppinguitje eens af van de vaste paden en laat je verrassen door tal van winkel- en horecazaken en bewonder verschillende kunstwerken van lokale artiesten. 

1. Koning Albertplein - Bains Soignés
Een opeenstapeling van ligbaden tot een XL-kerstboom is van de hand van Fred Vercauteren en Marc Hendrickx, leerlingen van Academie Mechelen. Inspiratie haalden ze uit de readymade 'Fontein' van Marcel Duchamp, een werk dat precies 100 jaar geleden de kunstwereld op zijn kop zette. Het materiaal haalden ze bij Sanitair De Coninck, dat zijn 90ste verjaardag viert. 

2. O.L.V.-kerkhof - Girlfriends
Dankzij haar tekenfiguur Chrostin groeide de Mechelse cartooniste Christina De Witte de voorbije jaren uit tot een voorbeeld voor veel jonge vrouwen. Met 'Girlfriends' brengt ze een ode aan een aantal (historische) vrouwen die haar als jonge, ambitieuze en gekleurde vrouw inspireerden. 

3. Ganzendries
Een verrassing!

4. Sint-Romboutskerkhof - Oh My God! 
In 'Oh My God!' nemen Evy Goovaerts en Catherine Van Den Bossche van de modeafdeling Urselinen je mee in de surreële wereld van devote zusters en mode van weleer. 

5. Sint-Katelijnekerkhof - Kerstsfeer opsnuiven
Dit kunstwerk van Johan Walraevens mag je letterlijk nemen. 150 geurboompjes zorgen niet enkel voor een visuele prikkel maar laten je letterlijk de kerstsfeer opsnuiven. 
 

Extra tips

Binnenkort hier meer informatie
Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari