Kerstmarkt aan de Dijle

Datum: 
vr 15.12 - zo 17.12
vr 22.12 - za 23.12
Uur: 
vrijdag 15.12 en 22.12: 18-23u | zaterdag 16.12: 11-23u | zondag 17.12: 11-23u | zaterdag 23.12: 11.30-23u
Locatie: 
Mechelse binnenstad
Prijs: 
toegang = gratis

Door het geweldige succes van de voorbije edities kan je niet één maar twee weekends genieten van de Kerstmarkt aan de Dijle

Vertoef in een gezellige, warme kerstsfeer tussen de betoverende kerstkraampjes. Ambachtelijke lekkernijen, de typische winterdranken, leuke hebbedingetjes, zelfgemaakte producten of een kerstgeschenk, voor elk wat wils. 

Tijdens deze twee weekends kan je afwisselend genieten van de kerstmarkt en schaatsen op de Dijle, en dat allemaal op één locatie. Voor diegenen die dit willen combineren met de kerstshopping in het centrum, het kan. 

 

Nog meer tijdens de kerstmarkt...


Het Warmste Ontbijt 

Naar aanleiding van de Warmste Week van Studio Brussel organiseert Jacques Chocolade samen met Mechelen houdt je Warm en tal van andere partners voor de eerste keer Het Warmste Ontbijt. Schrijf je in en kom op zaterdag 16 december genieten van een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet in een warme, gezellige kerstsfeer. 
 

Inschrijven: 

LET OP: vooraf inschrijven is nodig en plaatsen zijn beperkt! Inschrijven doe je via www.chocojacques.be
Je steun het goede doel, vzw De Keeting, een lokale vereniging die zich inzet voor armoedebestrijding. 

CADEAU: kinderen tot 12 jaar ontvangen een voucher bij aankomst voor 1 gratis schaatsbeurt diezelfde dag. 

Na afloop van het ontbijt kan je je met het hele gezin wagen aan een schaatsinitiatie voor kinderen i.s.m. Hivernia (kunstschaatsen) en Coldplay (ijshockey). 
 

Mondiale Kerstmarkt 

Op zondag 17 december breidt de kerstmarkt naar jaarlijkse gewoonte uit tot in Lamot met de Duurzame én Mondiale Kerstmarkt met meer dan 30 standen. Met stemmige livemuziek op de achtergrond ontdek je er meest originele cadeau’s. De partners van Mechelen Mondiaal en Mechelen Klimaatneutraal leggen je ook graag uit wat zij doen voor een duurzame toekomst. Bezoek ook zeker de fototentoonstelling van de Mondiale Raad.

Meer info: mechelen.be/mondiaal


Kinderworkshop

Dankzij Mechelen Kinderstad kunnen de kleinsten zich creatief laten gaan in Lamot tijdens een namiddag vol knutselpret op zondag 17 december. Aan de uitgang van Lamot kunnen de kleintjes zich ook wagen aan het kerstbalwerpen en maak je kans op een ticketje voor de schaatspiste. 
 

Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari