Bereikbaarheid

OPENBAAR VERVOER

Voor 1 euro heen en terug met De Lijn


Tijdens de vier koopweekends (10-11, 17-18 december & 07-08 januari) kan je op de bussen van De Lijn een Shopping biljet kopen waarmee je voor slechts 1 euro van en naar Mechelen reist!

Het Shopping biljet is geldig voor reizigers uit Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Boortmeerbeek, Zemst, Willebroek, Kapelle-op-den-bos, Rumst, Duffel en Boom, op lijnen naar en van Mechelen.
 

Feest op de bus

Met de feestbussen van De Lijn ga je helemaal in stijl van oud naar nieuw. Vanaf 18u op 31.12 tot middernacht pendelen de bussen elk uur heen en weer tussen Mechelen en Lier, Mechelen en Antwerpen, Mechelen en Vilvoorde én Mechelen en Leuven.
Haal je gratis ticket af aan het Huis van de Mechelaar (Reuzenstraat 1) of Villa 32 (Hanswijkstraat 32), zolang de voorraad strekt. 
De avond zelf kan je voor € 3 een feestbiljet kopen bij de chauffeur of in de Lijnwinkel. Meer informatie: www.delijn.be/oudejaar 

PARKEREN IN MECHELEN

Mechelen is makkelijk bereikbaar met de auto via verschillende invalswegen. Deze wegen komen uit op de stadsring R12, vanwaar signalisatieborden je vlot naar de diverse parkings leiden.

Gratis parkeren

P&R Nekker, parking Douaneplein en Zandpoortvest (net buiten de stadsring)
Circa 1 km of 10 minuten wandelen naar het centrum.
Ook tijdens de eindejaarsperiode pendel je op zaterdagen en koopzondagen gratis en comfortabel tussen de randparkings en het winkelcentrum met de Shopping Shuttle. De vijf minibusjes rijden elke zaterdag heen en weer tussen 10 en 19u. Ook op koopzondagen staan de busjes voor je klaar, en dit van 11 tot 19u.


Goedkoop parkeren aan de stadsrand

Beperkt tarief, gratis tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen
Zandpoortvest 1 & 2 (vanuit Brussel, Leuven en Lier)

Betalend parkeren in het centrum

In en rond de autoluwe zone in het centrum zijn er momenteel zes ondergrondse betaalparkings. Op de digitale signalisatieborden op de vesten kan je zien waar er nog plaats vrij is.
  • Hoogstraat (aan de Ganzendries)
  • Lamot (aan de Vismarkt)
  • Kathedraal (aan het Sint-Romboutskerkhof)
  • Grote Markt
  • Veemarkt
  • Inno (aan de Leermarkt)*
​*niet opgenomen in de digitale signalisatie
Copyright mmMechelen Feest vzw
Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
Branding: Uncompressed
Website: Minsky
Mechelen Houdt je Warm - Van 10 december tot 04 januari